Rejsedagen mod Berlin fra Randers.

Menneskemøder og Uber …

Vi står på toget kl 9 i Randers, vogn 11, plads 71 og 73..
I dette tog møder vi Shuang som er fra Taiwan. Han er på sin første rejse i Skandanavien. To uger har han til rådighed, men efter at dømmer på hans kuffert – som er på størrelse med et mindre Tiny house, skulle man tro, at han forventede at slå sig ned.
Han er en smilende og begejstret ung mand, der også skal skifte tog i Kolding.
Så snart hans fødder rammer perronen i Kolding, går han i gang med at lave Qigong. Og som han fortælle, har disse øvelse reddet ham fra jetlag.
Så selvfølgelig følger vi hans ånd, og laver fod øvelser på perron.

I toget fra Kolding til Hamburg, kommer vi til at sidde i en af den gamle slags togkupeer. Her sidder vi seks dansker. To skal til Hamburg og vi er fire der skal til Berlin.
Henrik og jeg sidder ved siden af de to kvinder som skal til Hamburg, og snakken går lystigt. Deres tur er resultater af et års yatzy spil, hvor den ene har tabt og derfor er giveren af denne fælles oplevelse.

Klokken er knap 11 og de har skudt turen igang fra sjælland med yatzy spil og en øl. Stemningen er høj, det er tydligt de nyder og glæder sig til turen sammen.

Nogle livshistorier bliver delt fra alle sider.
For år tilbage mødte de hinanden gennem en fælles bekendt, og fandt senere ud af at de havde -og var gift med den samme mand. Og som de sagde, så gjorde det ikke deres bånd mindre, for der var nok at tale om i forhold til ham – og så trillede tårerne ned af deres kinderne af grin.
Senere kommer der mere alvorlige samtaler igang, da de begge arbejder med mennesker som har det svært i livet, og de arbejder også  begge som frivillige indenfor deres kompetanceområde, for at bedre svære menneskeforhold i danmark.
Vi taler også om glæde, og noget af det som glæder dem begge er deres dyr. Den ene er katte menneske og den anden hunde menneske.

Den ene af kvinderne fortæller, at hun har en hund og den hedder Wuff, fordi første dag den kom til hendes hjem, spurgte hun den hvad den hed – og den sagde: Wuff.
Altså – what’s not to like :-))
De er de skønneste givende kvinder med en stor portion humoristisk sans. Vi ler og griner fra Kolding til Hamburg, og sluttede rejsen af med dyb øjenkontakt og knus.

Toget fra Hamburg til Berlin er et hurtigtog, her er stille og vi læser, småsover og spiser vores madpakker.
Fra Berlin hovedbanegård tager vi ud mod den lejede airbnb lejlighed. Den blev dog ret hurtigt skiftet ud med et hotel værelse, da lejligheden var så parfumeret, at både Henrik og jeg fik en allergisk reaktion.Vi har aldrig før oplevet ikke at være glade for vores leje hos airbnb, så det var en overraskelse. Til gengæld var der en utrolig god service fra udlejer, som straks tilbageførte pengene.

Vi havde på forhånd instaleret appen Uber, som er lidt ligesom en taxa ordning. Når man bestiller på appen, kan den se hvor man befinder sig, og så skriver man hvor man gerne vil hen. Derefter dukker der forskellige kørsels muligheder op, hvor man vælger en af dem.

Den Uber vi tager hen på hotellet bliver kørt af en ung mand, som er uddannet blikkenslager, men som han siger, så er der for meget krudt i ham til at være i faget lige nu, og han befinder sig godt med den frihed som chauffør livet giver ham.
Vi er hans første kunder denne dag, og han spørger om vi bringer held – det mener vi bestemt, så han skal nok tjene en dagsløn efter at have sat os af.
Da han hører, at vi kommer fra Danmark, udbryder han glædeligt, at han er blevet gift i Ærøskøbing. Det undrede vi os lidt over, da hans kæreste ikke er dansker. Men der var nogle problemer med, at hans far havde to pas, to statsborgerskaber – det skabte problemer i Tyskland. Men Danmark -og i særdeleshed Ærøskøbing, var villige til at vie det muslimske par i en kristen kirke.
Den mærkværdighed fik os alle til at løfte smilebåndet.

Vi ankommer nu til Hotel Guldsmeden i Berlin, som er dansk ejet, og føler os straks hjemme i gode omgivelser og med mad der er økologisk.