Hvorfor rejse med tog …
Der er flere grunde til, at vi har valgt togrejsen. 

For det første har vi i disse tider stor fokus på vores miljø. Transport af personer og varer udleder en fjerdedel af Europas drivhusgasser, og sektorens CO2-udledning vokser mere end nogen anden.
Som eksempel kan nævnes, at en togpassager fra Århus til København udleder mindre end halvt så meget CO2, som en bilist i en mellemstor dieselbil gør.
Togrejsen er en af de mere miljørigtige rejseformer. Det forurener ikke så meget og der kan sidde rigtig mange mennesker i en togstamme. 

For det andet elsker jeg denne langsomme fremadskriden bevægelse. Så jeg kan sidde i toget og følge med i, at landskabet og bygningsformer forandre sig. 
Det er ligesom min sjæl bedre kan følge med i denne måde at bevæge sig frem i verden på. 
– Der findes denne historie om en aborigin, som har været på en længere flyrejse. Da flyet er landet sætter han sig i lufthavnen og bliver siddende. Han bliver udspurgt om, hvorfor han ikke flytter sig, og siger: “Jeg venter på, at min sjæl den lander”. 
Det er lidt sådan jeg har det.

For det tredje synes jeg, at man lettere komme i kontakt med andre mennesker. Er man interesseret i menneskemøder er der let tilgang til det i et tog.
Ofte sidder man overfor nogle ukendte mennesker, og det kan være ganske let, at indlede en samtale, som jo kan begyndte med: hvor de er på vej hen, hvilken bog de læser e.l. 
Og for det fjerde, føler jeg det ikke så klaustrofobisk. Man kan rejse sig og går rundt i toget – få bevæget kroppe lidt over de lange strækninger. Der er toilet lige ved hånden. Ofte er der en cafe på de længere rejser, og man kan læse eller spille spil med sine medrejsende.