Vi vågner op til et Rom i fuld sol, og en temperatur der siger 31 grader i skyggen.
Af en eller anden  – måske håbefuld grund, har vi valgt, at vi idag skal ud og besigtige de gamle romerske bade.

Vandringen går fra Campo di Fiori hvor vi bor, forbi Panteon, Colosseum  og videre ud til Caracallas Termer. Termerne var Roms næststørste termiske bade. Det er en smule selvpineri da klokken nærmere sig 12, og min billedelige forestillingsevne om de bade der engang var her, ikke bliver manifesteret til en hurtig svømmetur i noget koldt vand.
Men jeg må nøjes med at hælde vand fra vandflasken udover håndled og i ansigtet, og blive svalet lidt på denne måde.


Jeg trækker mig tilbage i skyggen, mens Henrik udforsker de gamle ruiner.
Nutidens ruiner er imponerende, og badeanstalten regnes for den bedst bevaret kejserbygning fra oldtiden. De blev bygget i den sydlige del af Rom under kejser Caracalla og stod færdige i 216 e.Kr. Stedet var ikke blot et sted for badning, sport og sundhed, men det var også et sted hvor der blev studeret og man slappede af. Vandsystemet blev gjort muligt ved konstruktionen af ​​en speciel kanal fra hovedakvædukten kaldet Aqua Antoniana. Igennem sin historie blev spaen rekonstrueret flere gange, før den endelig lukkede helt i 537 e.Kr.
Terme di Caracalla var i brug indtil det 6. århundrede, hvor goterne afbrød vandforsyningen. Og i middelalderen blev anlægget plyndret og rippet for byggematerialer og udsmykning, som i stedet blev brugt rundtom i Roms kirker og på pladserne.

Det er blevet frokost tid og vi bevæger os ned til de små gader bag Colosseum.
På vejen møder vi en engelsk herre, der sidder og spiller og nyder sin espresso. Musikere er som fluepapir på Henrik, og de to får sig en snak om musikken, mens jeg står og glædes over livet i deres øjne.
I de hyggelige skyggefulde gader finder vi et autentisk Hostaria, med den traditionelle romerske mad. Ejeren er en glad og imødekommende middelalderen mand, og tjenerne er afslappede og behagelige. Her spendere vi de næste par timer, mens der bliver drukket vand i litervis, og mine smagsløg nyder Roms vidunderlige mad.

Og så går turen gennem heden, hjem for at holde siesta.