Ankomst til Venezia.
Vand foroven – vand forneden 🙂

Toget ankommer til perronen i Venezia kl. 14.07 – 12 min. forsinket, så de folk som skal med krydstogtskibet må løbe for at nå det.
Det står ned i lårtykke stænger, og jeg overhører en samtale, hvor en engelsk turist med vantro stemme fortæller, at han aldrig i den lange årrække hvor han er kommet her, har oplevet noget lignende på denne årstid.
Men vi er optimistiske, for vores app har fortalt, at der kun er 200. m hen til vores B & B, så vi går forbi de venlige paraplysælgere og tænker, at den smule regn er velkommen.
Havde vi vidst, at vores gps ikke var vild med Venezia i regnvejr, havde vi helt sikkert ombestemt os og købt to paraplyer 🙂

Hvad der egentlig kun skulle have taget 5 min, endte med at tage 1 time. For vi forsøgte at følge gps’en rundt i de smalle gader, der ofte endte i blindgyder uden broer over kanalerne. Vi blev denne første dag introduceret til labyrinten Venezia.
Til sidst var vi heldig, at et sødt par valgte, at agere vejviser for os.

Al den regn gjorde, at vi lignede druknede mus, da vi langt om længe kunne ringe på hos Bruno, vores vært.
Indgangen til vores nye hjem var ligesom gaderne; en labyrint. Først blev vi lukket ind af hoveddøren, derefter igennem en gang der førte op til et uvist antal lejligheder, derefter ud i en lille have og ind i endnu et hus. Alt meget gammelt, rimeligt velholdt og rustikt.

Bruno er måske ikke den mest indlevende mand, ihvertfald lod han os stå og dryppe på gulvet, mens han levende fortalte historier, inden han lukkede os ind i vores værelse. Kolde og våde som vi var, ville en varm kop te eller kaffe have gjort underværker.
Men til gengæld var det et skønt værelse vi vi gik ind i. Stort og med højt til loftet. En god stor seng, skabe til tøj, en spiseplads med udsigt til både et grønt område, typiske venezianske huse og et fængsel i baghaven. Der var udgang til en altan, som jeg tænker er vidunderlig når solen smiler.

 

Venezia er en by i det nordøstlige Italien og er hovedby i regionen Veneto. Den ligger ved en lagune i Adriaterhavet og er spredt over ikke mindre end 118 øer. Byen er mest kendt for alle sine mange smukke kanaler. Husene i Venedig er bygget på træpæle, og mange steder ligger de ikke mere end én meter over dagligt vande. Jeg synes det er en charmerende og anderledes by.

Bruno, vores vært er en meget talende mand. Han er pensioneret advokat, åbenbart en dygtig en af slagsen, som også har praktiseret sager i udlandet. Nu skriver han spændings romaner, som især foregår i Venedig. 

Jeg tror, han også kunne været blevet en udmærket skuespiller, for når han fortæller sine mange historier, lever han sig helt ind i dem. Hvor han med store armbevægelser og pibende stemme, bliver til de karakter som han taler om. 

Den første dag da han laver morgenmad til os, er han ét stor talende vandfald, og vi har svært ved, at få skudt vores tre spørgsmål af til ham. 

Til gengælde får vi oplysninger om noget vi ikke vidste, der var rart at vide. F.eks. giver han os navn og adresse på hans ven som har en restaurant i Venezia, og derudover vil han ringe til ham og fortælle at vi, hans venner, kommer og spiser hos ham. På den måde vil vi få den gode mad, ikke den mad som de normale turister får, og vi vil også få det billigere. 

Den udtalelse kan Henrik og jeg ikke lade være med, at grine stort af – og billeder af det mad vi får på andre restauranter kommer forbi vores tanker. 

På et tidspunkt hopper jeg lidt af hans lange talestrøm, for han holder en fanget, noget jeg tror skyldes hans mangeårige arbejde som advokat, og sikkert også pga hans position som ældre mand i Italien. Men jeg begynder at lytte efter, da han taler om sin kone, for som han siger: “Hun kan tale med englene, hun er et medium.” 
Så kommer der en spændende eksistentiel snak i gang.
Hvad kan vi selv gøre for at hele vores krop? Hvad er tro? Hvordan bliver vi hele lykkelige mennesker? Og om hvordan alt i verden har en sammenhæng – også det at vi er sammen lige nu.

Bruno er en spændende sammensat mand, som har levet et langt liv, hvor han har arbejdet som advokat, sejlsportsmand, forfatter, journalist og sanger.