“At rejser er at leve”, som H.C. Andersen sagde. 
Når jeg har læst hans udsagn, har jeg altid forbundet det med eksotiske rejser udover mit lands grænser. For det er derude de nye og anderledes oplevelser ligger. 

Hvad er en rejse egentlig.
Ordet kommer fra tysk, og er et udtryk for et opbrud.

I disse tider, hvor vi er blevet begrænset både fysisk, og måske også i lyst, til at bevæge os væk fra den nogenlunde trygge base, kan vi finde andre måder at opleve opbrud på. 
Hvad er det egentlig disse rejser gør ved os.
For mig handler det ofte om, at slippe en hverdag med de ting som oftes gentages igen og igen. Gentagelser som normalt er godt i en hverdag, da det skaber tryghed og ikke forårsager stress.
Men rejserne sørger for, at hverdagen brydes for en stund, og beriger vores hjerne og følelser med nye erfaringer. Den forvandler dagligdagen – sætte barren med frihed, latter, lethed og nysgerrighed højt.
Som rejsende går man fra, at opholde sig i et kendte miljø, til et besøg i en fremmede verden. Som rejsende er man undervejs, i bevægelse mod det ukendte. Det giver nysgerrighed og spænding. 

Det skal ikke være en hemmelighed, at jeg savner at rejse på det fysiske plan. At sætte mig ind i et tog, møde nye mennesker, lære om hvordan livet kan leves andre steder, og slippe vasketøj og gulvvask for en stund. 
Men en rejse er for mig også, at tage mit kamera og gå på jagt efter nye motiver. Genkendelig ting, fanget i et nænsomt øjeblik, så de fremstår forandret og i en ny form. “Undervejs” er for mig målet i hele tilværelsen. 
Som levende væsner er vi hele livet igennem undervejs. Vi kender ikke målet for tilværelsen, men må gennem bevægelsen af det, tage erfaringer og oplevelser til os, både på det ydre plan og på det indre.
Undervejs på denne rejse oplever vi erkendelsesprocesser og indimellem korte glimt af klarhed over målet med rejsen.