Begyndelsen …

Lad os gå lidt tilbage i tiden hvor denne togtur med dværge, advokater der skriver om tempelriddere og stenrige psykologer som er blevet klogere, tager sin begyndelse.

Det begyndte med en drøm. En drøm om frihed og afslapning. En ferie hvor man rent faktisk slapper af – også i bevægelsen hen til sin destination.
Det handler også om miljøet. For det at bevæge sig fra et sted til et andet, er en belastning for vores miljø – når mange mennesker gør det.
Men toget …. det stille og rolige vuggende tog, er et godt valg i den forbindelse.
I denne omgang havde vi i hvert fald
 ikke mod på, at leje el-cykler og begive os hele vejen til Italien på dem.
For det var Italien vi sigtede imod. I første omgang Sicilien. Jeg havde på nettet fundet et billede af en idyllisk bugt, med nogle små farverige huse. Et sted jeg forestillede mig, var det sted hvor freden og roen skulle sænke sig over mig, efter et turbulent år – et sted hvor jeg kunne nyde og opleve sammen med min elskede.

Men den plan blev hurtigt ændret. For vi havde 13 dages ferie, og blev enige om, at vi minimum skulle opholde os tre dage, i de byer vi ville besøge. Et godt valg fandt vi senere ud af.
Vi valgte tre byer: Venezia, Roma og Camogli.

Vi begyndt med booking af tog. Så vi ringede til DSB. Her fik vi en utrolig god hjælp af en meget tålmodig dame. Så interrail billetter med 5 rejsedage, pladsbilletter til Italien og hjem fra italien, inklusiv liggevogn ud og hjem, blev erhvervet. Så det eneste vi manglede derefter, var at købe pladsbilletter til togene i Italien. Og det er både lettere og billigere, at gøre når man er i landet.

Derefter skulle vi finde bolig i de tre byer og da vi før med held har brug airbnb, fandt vi den netside frem. Jeg kan være temmelig omhyggelig, så der gik et par dage før vi synes, vi havde fundet de rigtige steder.
Jeg kendte ikke noget videre til beliggenhed i Venizia eller Camogli, men i Rom vidste jeg, hvor jeg synes vi skulle bo. Henrik kendte lidt mere til Venezia, så der var han vejviser. Og Camogli .. tja billederne af boligen så dejlige ud, så det var mere tilfældigt.

Så er vi afsted. Vi sidder i toget og vinker farvel til Århus og siger efter 4 1/2 time goddag til Hamburg. Vi har bøger, spil og mad med. Og så har vi jo også denne opgave med, at lave film og tage foto af turen.
Men meget af tiden sidder jeg bare og kikker ud af vinduet, her ruller verden forbi, og jeg kunne mærke, at jeg langsomt koblede mig af mit daglige liv. 
I Hamburg har vi et par timer, inden vi skal med nattoget til Innsbruck. Det er rart, at vi ikke skal skynde os. Så vi har tid til, at finde noget at spise og til at se os lidt omkring. Hamburg er en overskuelig banegård, med god mad erfarede vi.

 

Vi slog os ned hos Dean & David, for de havde vegetarmad, som er det jeg spiser, og de havde også noget glutenfri mad som Henrik foretrækker.
Hvad vi i første omgang troede skulle blive et måltid, som bare gjorde os mætte, blev faktisk en god oplevelse med rigtig dejlig mad. En mættende salat, kaffe og kage, og så var vi parate til en nat i toget.


Vi havde bestil en kupe med to sovepladser, for vi var enige om, at ungdomsårene med velvillighed til, at sove seks i en kupe var ovre – vi er blevet for magelige.
Og så havde vi også en lille romantisk plan 🙂


Den romantiske plan. Vi ville elske i togvognen, en dejlig begyndelse på vores rejse, sammensmeltning og nærhed.
Nu ved jeg ikke lige, om dette høre ind under nyttige oplysninger. Men selvom det er kulsort udenfor, så er det alligevel en god ide, at rulle gardinet ned. For ellers kan man som os, uventet, komme kørende ind på en oplyst station og holde overfor et andet tog fyldt med passagerer 🙂

Det var en behagelig overnatning, der var god service i toget. Her kunne man købe mad og drikkelse – det vidste vi ikke. Og vi fik en seddel som skulle udfyldes med vores morgenmads ønsker – det var skønt næste morgen at få serveret mad på sengen 🙂 
I vores kupe var der en lille håndvask, og der var toilet og bad på gangen – meget bedre end jeg husker fra mine unge interrail år. Der blev også udleveret en lille pose der indeholdte: vand, ørepropper, tøfler m.m. I det hele taget følte vi os godt taget imod af et venligt personale.